Przepis na Muffinki z boczkiem i warzywami

Pyszna alternatywa dla jajecznicy. Zasmakują zarówno dorosłym jak i dzieciom. Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

muffinki z boczkiem – składniki:

  • 1/2 łyżeczka bazyli
  • 80 ml mleka
  • 1/2 papryki żółtej
  • 130 g sera żółtego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypiorek
  • 120 g boczku
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 5 jajek

muffinki z boczkiem Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

Boczek nierafinowany pokrojony w małe, mocne kształty, papryka Włożyć do miski, następnie dodać pokrojony szczypiorek, zmielony cheddar. Wszystko jest pomieszane. Farsz należy wlać do wysmarowanej oliwą formy na muffiny. 2 W misce ubij jajka z solą, pieprzem i bazylią. Mieszaj przez trzy minuty lub do momentu, gdy mieszanina będzie puszysta. Następnie dodać proszek do pieczenia i mleko. Odtwarzacz należy umieścić w puszce po ciastkach. Podgrzewać w piecu przez 16 minut w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *