Przepis na Muffinki z czekoladą i malinami

muffinki z czekoladą i malinami – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 1 szkl. mleka
  • 1 tabliczka (100g) czekolady mlecznej pokrojonej na małe kawałki
  • 2 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • Składniki mokre:
  • 0,5 szkl. oleju
  • 3/4 szkl. cukru
  • Składniki suche:
  • szczypta soli
  • łyżek sosu malinowego ewentualnie soku malinowego lub domowego dżemu malinowego (można przetrzeć również świeże maliny

muffinki z czekoladą i malinami Jak zrobić:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Herbatniki z czekoladą i malinami Ubij jajka, a następnie delikatnie połącz mokre mocowania — z wyjątkiem czekolady i malin — z suchymi mocowaniami. Zbierz razem suche mocowania. Połącz suche i mokre mocowania, delikatnie mieszając. Przed włożeniem gotowej masy do foremek dodać pół łyżeczki malin i wiórki czekoladowe. Najbardziej idealnym sposobem na umieszczenie czekolady w różnych kawałkach biszkoptu jest nakładanie masy warstwami i dodawanie kawałków czekolady. Podgrzej piec nagrzany do 200 stopni przez około 20 do 25 minut. aż patyczek całkowicie wyschnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *