Przepis na Muffinki z czekoladą i orzechami

muffinki z czekoladą i orzechami – składniki:

  • pszennej
  • włoskich
  • garść orzechów
  • 2 jaja duże
  • 1/2 szk wody gazowanej
  • 2 szk mąki
  • 3/4 szk oleju
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szk mleka
  • 3/4 szk cukru

muffinki z czekoladą i orzechami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Babeczki orzechowo-czekoladowe: połączyć mokre mocowania jako całość. Dodaj suche ozdoby do mokrych po ich ustawieniu. Do ciasta dodać na koniec czekoladę, połamaną na małe kawałki. Mieszam wszystko łyżką, ale nie do końca, więc mogą być zgrubienia. Wykładam blachy do pieczenia odtwarzaczem, wypełniam do 3/4 wysokości i posypuję orzechami. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *