Przepis na Muffinki z kremem czekoladowym

muffinki z kremem czekoladowym – lista składników:

  • czekolada gorzka 5 kostek
  • śmietana
  • pszenna
  • jabłko
  • krem czekoladowy 1 szt
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • jajka
  • maślanka 250 ml
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • olej 125 ml
  • mąka
  • cukier 5 łyżek

muffinki z kremem czekoladowym Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inny przepis

kremem czekoladowym, herbatnikami: W pierwszej misce powinna znajdować się mąka, cukier, proszek do pieczenia, pop, mielone jabłko i mielona czekolada. W kolejnej misce ubij jajka z maślanką i olejem. Zmiksuj składniki razem trzepaczką lub mieszadłem blendera. Do masy suchych i płynnych składników dodać starte na tarce jabłko. Prowadzimy krótką dyskusję, która wydaje się być praktycznie lekkomyślna. Staraj się nie mieszać masy przez dłuższy czas. Napełnij foremki odtwarzaczem i wyłóż 12-częściową bułkę papierowymi kubeczkami. Bułki powinny być podgrzewane przez około 25 minut przed schłodzeniem na drewnianej desce. Połącz krem czekoladowy i śmietankę kremówkę. Po przełożeniu kremu do worka na ciasto, wyłóż nim babeczki. Aby rozjaśnić górę, używamy dowolnych pasków, które są nam potrzebne. POLECIŁBYM TO!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *