Przepis na Muffinki z mąki ryżowej

Składniki na muffinki z mąki ryżowej:

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • ryżowej
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka

muffinki z mąki ryżowej Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Herbatniki z mąki ryżowej Ubij jajka z około 50% mleka i oleju. W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kokos, cukier i szczyptę soli. Połącz suche i mokre składniki. Jeśli ciasto nie jest zbyt gęste, dodaj więcej mleka w ograniczonych ilościach, aż do uzyskania idealnej konsystencji. Ciasto powinno być gęste, gdy nabiera się je np. łyżką. Przełóż masę do foremek z silikonu. Podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 200 C. Wierzch powinien być mocno upieczony. Powstaje około 12 do 15 ciastek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *