Przepis na Naleśniki na słodko z malinami

Naleśniki na słono są świetną alternatywą dla tych z serem czy powidłami, podbiły serca całej rodziny. Jak zrobić naleśniki bez mleka z jogurtem? Przepis na naleśniki bez mleka z jogurtem jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je usmażyć. Naleśniki bez mleka z jogurtem to świetny pomysł na pyszne śniadanie dla rodziny. Naleśniki bez mleka z jogurtem to świetny pomysł na pyszne śniadanie dla rodziny. Naleśniki można podać również jako deser lub wykorzystać je do przygotowania potraw w wersji wytrawnej. Przepis na naleśniki bez mleka z jogurtem jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je usmażyć. Do zrobienia naleśników potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka orkiszowa, jogurt naturalny, jajka, kakao, cukier, masło.
Jak zrobić naleśniki bez mleka z jogurtem? W misce umieść jajka, jogurt i cukier, zmiksuj. Rozpuść masło i dodaj do jajek, przesiej mąkę orkiszową i kakao, zmiksuj do połączenia składników. Rozgrzej patelnię do naleśników i smaż placki z obydwu stron, aż będą rumiane. Naleśniki podawaj z dodatkiem świeżych owoców lub domowym kremem czekoladowym.
Jogurt naturalny to produkt pochodzenia zwierzęcego. Jogurty najczęściej produkowane są z mleka krowiego. Jogurt to produkt mleczny poddany procesowi fermentacji. Jogurt naturalny jest bardzo dobrym źródłem naturalnych bakterii probiotycznych kwasu mlekowego. Bakterie probiotyczne mają korzystny wpływ na pracę naszych jelit. Jelita odpowiadają za nasze zdrowie, dlatego powinniśmy dbać o to, aby zapewniać im produkty bogate w naturalne probiotyki i substancje odżywcze, czyli prebiotyki. Kakao pozyskiwane z rośliny zwanej kakaowcem rośnie w lasach tropikalnych klimatu równikowego. Kakao jest cennym źródłem magnezu, związki zawarte w ziarnach kakaowca mają działanie odprężające. Kakao zawiera kwasy tłuszczowe jednonienasycone, witaminy z grupy B oraz fosfor, cynk i żelazo. Żelazo jest niezbędne do prawidłowego transportu tlenu przez erytrocyty do komórek naszego ciała.
Podsumowując smaczne naleśniki są dobre do spożycia bezpośrednio po usmażeniu. Można je przechowywać w lodówce przez około 2 dni. Naleśniki to także świetny pomysł na deser, wystarczy przygotować farsz z twarogu i serka mascarpone, dodać owoce i deser gotowy. Naleśniki możesz także podać zasmażane z odrobiną alkoholu i pomarańczami. Skoro już wiesz jak zrobić naleśniki z masłem orzechowym, wykorzystaj mój przepis i przygotuj pyszne naleśniki na słodko dla całej rodziny. Tort z naleśników to wyjątkowa i oryginalna propozycja na deser i naleśniki na słodko.

Składniki na naleśniki na słodko:

  • mąka
  • maliny
  • proszek do pieczenia
  • jajka
  • masło
  • 3 pomarańcz
  • mleko

naleśniki na słodko Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Naleśniki z malinami na słodko W misce połącz mleko, jajka i mąkę. Używając blendera, wymieszaj. Dodaj skonsolidowaną pastę do odtwarzacza gorących ciastek. SOS: Dodaj pastę do potrawy i dodaj trzy pomarańcze. Smaż przez chwilę. Przed dodaniem malin lub truskawek zawiń naleśniki w trójkąty.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *