Przepis na Naleśniki na słono z serem i pieczarkami

Składniki na naleśniki na słono:

  • sól
  • mleko
  • jajka
  • mąka
  • woda gazowana 0,5 szklanki
  • olej 5 łyżek
  • cebula 1 szt
  • pszenna
  • pieczarki
  • mąka
  • pieprz

naleśniki na słono Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Gorące bułeczki z serem cheddar, grzybami i solą: Z mąki pszennej, jajek, mleka, gazowanej wody mineralnej i szczypty soli powstaje gładkie, płynne ciasto, które po zaparzeniu jaj i wymieszaniu mąki przypomina gęstą śmietanę. przesiane przez drobne sito. Placki ziemniaczane powinny być smażone na oleju smarowym. Obierz cebulę i pokrój ją w kształty 3D. Na patelni podsmażamy na dwóch łyżkach oleju, od czasu do czasu mieszając. Dodaj oczyszczone i pokrojone pieczarki, gdy zmiękną. Dokładnie wymieszaj przed umieszczeniem nad ogniem, od czasu do czasu mieszając, aż woda z grzybów odparuje. Po pewnym czasie smażenia ryby oprószamy solą, pieprzem i mąką. Dodaj zmielony cheddar na końcu. Po dokładnym wymieszaniu wlej mleko i pozwól mu się zagrzać. Przed całkowitym wymieszaniem poczekaj, aż zgęstnieje. Faszerować ciepłe bułeczki, nakładając dużą łyżkę przygotowanego farszu na jeden z brzegów naleśnika. Ułożyć naleśniki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *