Przepis na Naleśniki po Turecku

Coś innego:)

naleśniki po turecku – lista składników:

  • 2łyżeczki oregano,5łyżek oliwy
  • 25dkg.mąki
  • 2szkl.mleka
  • 2jajka
  • 60dkg.mięsa mielonego
  • 30dkg.pokrojonych pomidorów
  • 1cebula
  • koncentrat pomidorowy(mały słoik)

naleśniki po turecku Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka sezamowe

Zrób hotcake hitter, przypal 12 naleśników, posiekaj cebulę, podsmaż mięso, cebulę i obtocz w 2 łyżkach oliwy z oliwek. Podsmaż około dwóch minut. Dodaj pomidory, aromaty. Piec naleśniki przez dziesięć minut po zwinięciu i rozłożeniu farszu na wierzchu. w 150°C. Podawaj z sałatką pomidorową lub posyp mielonym cheddarem i gotuj przez kilka chwil, aż cheddar się upłynni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *