Przepis na Naleśniki ruskie – z serem i ziemniakami

naleśniki ruskie – składniki:

  • 1/2 cebuli
  • 250 g twarogu
  • 6
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy lub czarny mielony
  • naleśników
  • 250 g ugotowanych ziemniaków
  • masło lub olej roślinny

naleśniki ruskie Jak przygotować

Zobacz koniecznie: naleśniki ze śliwkami

Przygotuj naleśniki. Wykorzystaj puree ziemniaczane z poprzedniego dnia lub całkowicie rozbij je prasą po ugotowaniu, aby je schłodzić. Twaróg rozgnieść tłuczkiem w misce. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i łyżkę ziemniaków glazurowanych na tłuszczu. Dodaj przyprawy, ciemny pieprz lub sól i manipuluj lub dociśnij, aby połączyć mocowania w jednorodną masę. Po rozsmarowaniu nadzienia na naleśnikach złożyć je na pół jak krokiety. Podawać np. z sosem pieczarkowym, smażonym boczkiem lub sosem grzybowym, podsmażając na tłuszczu. Po wierzchu posypać natką pietruszki. Sałatka marchewkowa ze smażonym siekanym boczkiem, gęstą śmietaną i natką pietruszki, sałatka marchewkowa z sosem grzybowym lub jedno i drugie to dobre opcje podania.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *