Przepis na Naleśniki ryżowe z twarożkiem, truskawkami i arbuzem

Naleśniki ryżowe z dodatkiem twarożku i owoców możemy przygotować nie tylko na śniadanie ale również na deser czy lekki obiad, u mnie często goszczą na stole mając w domu naleśnikożerców

naleśniki ryżowe – składniki:

  • 35 dag kremowego twarożku
  • Szczypta soli
  • 16 g cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 szklanka pokrojonego arbuza
  • Syrop klonowy do polania lub polewa czekoladowa
  • Naleśniki:
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • 1 szklanka pokrojonych truskawek
  • 1 szklanka mleka ryżowego
  • Olej kokosowy do smażenia
  • Nadzienie:
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ szklanki mąki tortowej
  • 3 jajka
  • 1 szklanka gazowanej wody mineralnej

naleśniki ryżowe Jak przygotować:

Zobacz także: owsianka na kefirze


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *