Przepis na naleśniki tradycyjne

Naleśniki są uniwersalnym daniem. Mogą być podane jako drugie danie lub na deser. U mnie w domu naleśniki są jak kameleon. Raz podawane na drugie danie z mięsnym farszem , innym razem przygotowuję je na deser z waniliowym serkiem lub owocami. Przepis tradycyjny , nie wymaga smażenia na oleju. Więc są zdrowsze 🙂

Składniki na naleśniki tradycyjne:

  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 torebki cukru waniliowego
  • 1/2 litra mleka

naleśniki tradycyjne Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Kiedy chcemy podać naleśniki z mięsem, nie dosładzamy ciasta! Jak powstają naleśniki? Mąkę, mleko, cukier i jajka mieszamy w misce. Po jednej chwili na niskiej prędkości przyspiesz i miksuj przez dodatkowe trzy minuty. Dodaj 2 łyżki mąki, jeśli ciasto wygląda na zbyt rzadkie. Podgrzewamy naczynie, dodajemy łyżkę hittera i podsmażamy na małym ogniu do uzyskania złocistego koloru. Serwowane są słodkie ciepłe bułeczki. Naleśniki z jabłkami i domowym serkiem waniliowym to moje ulubione. Przepisy na te luksusy są wymienione poniżej. Ciesz się ucztą!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *