Przepis na Naleśniki węgierskie z mięsem i papryką

naleśniki węgierskie – lista składników:

  • 5 ząbków czosnku
  • 20 dag mąki krupczatki
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 30 dag mielonej wołowiny
  • bułka tarta i mąka do panierki
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 2 jajka
  • pieprz
  • zielona papryka. Dodatki i przyprawy: cebula
  • 400 ml mleka
  • olej
  • 3 pomidory
  • 2 jajka
  • sól
  • 50 ml śmietany

naleśniki węgierskie Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Przed zmieszaniem posyp odrobiną soli mleko i jajka. Samodzielnie wsypać mąkę. Energicznie mieszając zrobić lekkiego grajka. Smaż cienkie ciepłe bułeczki w ogrzanym, nasmarowanym pojemniku. 2 Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Miksując dodać mięso i smażyć około 5 minut. Następnie dopraw je solą i pieprzem oraz słodką papryką. 3: Uformuj bielone pomidory w trójwymiarowy kształt po ich usunięciu. W ten sam sposób pokrój oczyszczoną zieloną paprykę. Po dodaniu pomidorów do mięsa gotuj na wolnym ogniu przez około dziesięć minut. Gotuj przez pięć dodatkowych minut po dodaniu papryki. 4 Rozłóż farsz na plackach i zwiń je w roladki. Obtaczamy je w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju w trakcie smażenia. Podawaj z sałatką z warzyw. Źródło: Kobiety i życie


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *