Przepis na Naleśniki z farszem pieczarkowym

W sam raz na obiad lub ciepłą kolację.

naleśniki z farszem pieczarkowym – lista składników:

  • Ciasto:
  • 4 łyżki śmietany,
  • 2,5 szklanki mleka
  • sól, pieprz,
  • 2 szklanki mąki
  • 10 dag sera żółtego,
  • 1 cebula,
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki oleju,
  • szczypta soli.
  • Farsz:
  • 4 łyżki oleju,
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku,

naleśniki z farszem pieczarkowym Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

1. Za pomocą blendera zmiksuj składniki do połączenia na gładką masę. Podgrzewając tłuszcz smaż naleśniki na patelni o średnicy 26 centymetrów. Przed delikatnym smażeniem na oleju pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę i czosnek przygotowuje się z solą i pieprzem. Smażone grzyby można polać pastą pomidorową, kwaśną śmietaną i tartym serem. Całkowicie wmieszać farsz i ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Gorące bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nadziewamy farszem i zwijamy. Piec przez około dziesięć minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *