Przepis na Naleśniki z kapustą i mięsem

naleśniki z kapustą – lista składników:

  • 7 dag smalec
  • 45 dag mleko
  • nadzienie:
  • sól
  • 5 dag jaja
  • 75 dag kapusta
  • 30 dag woda
  • 15 dag cebula
  • pieprz
  • 40 dag mąka
  • sól
  • 90 dag wołowina
  • 2 dag słonina
  • 7 dag margaryna

naleśniki z kapustą Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Ciasto naleśnikowe z mięsem i kapustą: Mąkę rozsmarować wodą po uprzednim rozmieszaniu z jajkami, solą i mlekiem. Upiecz gorące bułeczki na wysmarowanej tłuszczem patelni. Przed smażeniem do zmroku nałożyć na naleśniki odpowiednią ilość nadzienia, zawinąć przeciwległe boki i zwinąć lub złożyć w prostokąt. Naleśniki można smażyć na patelni lub posmarować tłuszczem na wysmarowanej tłuszczem blasze. Farsz: Mięso po umyciu ugotować w niewielkiej ilości wody, a bulion użyć do zupy. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu. Mięso z cebulą zmielić w maszynce do mięsa po oddzieleniu od kości. Kapustę należy umyć, opłukać, pokroić w ćwiartki i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli. Po dokładnym odsączeniu drobno posiekaj. Dobrze wymieszaj mięso z pieprzem, kapustą i solą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *