Przepis na Naleśniki z kaszy jaglanej

Takim twarożkiem możesz nadziewać dowolne naleśniki, czy to naleśniki ryżowe czy naleśniki z ciecierzycy , czy inne, które lubisz. Oto świetne naleśniki bez mąki pszennej , są to naleśniki ryżowe , a w zasadzie ja mieszam mąkę ryżową z mąką ziemniaczaną. Przepis na
słodki jaglany twarożek do naleśników
, czyli pomysł na farsz naleśnikowy, zdrowszy, wegański, bez laktozowy. Ja lubię wszelkie roślinne twarożki, kremy, musy, dają ogrom możliwości. Słodki jaglany twarożek to rodzaj gęstego kremu, który możesz wykorzystać na inne sposoby, ale w dzisiejszej wersji świetnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników.
Ważne jest by uprażyć delikatnie kaszę przed gotowaniem, cały twarożek nabierze wtedy słodyczy. Takim twarożkiem możesz nadziewać dowolne naleśniki, czy to
naleśniki ryżowe
czy
naleśniki z ciecierzycy
, czy inne, które lubisz. Oto świetne
naleśniki bez mąki pszennej
, są to
naleśniki ryżowe
, a w zasadzie ja mieszam mąkę ryżową z mąką ziemniaczaną. Naleśniki są cienkie, nie rwą się i w zasadzie są takie, jak „normalne” naleśniki, ale jeśli ktoś z was unika glutenu to na pewno warto.
Dla nas to też trochę
zdrowszy
odpowiednik klasycznych naleśników, często robię je by skonstruować zestawy
lunchbox dla dzieci
. Podana porcja jest niewielka, więc śmiało możecie pomnożyć razy dwa. Naleśniki z parówkami z serem zapiekane w piekarniku to świetna propozycja na obiad. Polecam przepis. Naleśniki z parówkami z serem zapiekane w piekarniku to świetna propozycja na obiad. Pyszne naleśniki z kaszy jaglanej – idealne na śniadanie albo np.

naleśniki z kaszy jaglanej – lista składników:

  • jaglanej
  • szczypta soli
  • mąki
  • 1 szkl. kaszy
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szkl. mleka
  • 1 jajko
  • 5 łyżek skrobi ziemniaczanej

naleśniki z kaszy jaglanej Jak przygotować:

Zobacz również: babeczki z płatków owsianych

Naleśniki z kaszy jaglanej Po ugotowaniu według przepisu na opakowaniu kaszę odsączamy. Przed zmiksowaniem ugotowanej kaszy na gładką masę w blenderze, pozwól im ostygnąć. Po dodaniu każdego składnika dokładnie wymieszać (powinna powstać gęsta masa). 2. Na gorącej patelni smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Bądź sobą; Doceniam to!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *