Przepis na Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami wg mojego męża

Kiedyś bardzo nie lubiłam naleśników, ale od kiedy mąż je dla mnie zrobił to mogłabym je jeść na okrągło 🙂

naleśniki z kiełbasą i pieczarkami – składniki:

  • mleko
  • Farsz:
  • ulubione przyprawy, np. pieprz, bazylia, oregano
  • 1 duża pieczarka
  • Naleśniki:
  • woda gazowana
  • 2 jajka
  • 1/4 małej cebulki
  • 6-8 cieniutkich plasterków żółtego sera
  • 1/2 szt. kiełbasy śląskiej
  • mąka pszenna
  • olej

naleśniki z kiełbasą i pieczarkami Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

dostarczonych materiałów uformuj naleśniki i usmaż je na złoty kolor. Nie podaję ilości mocowań, ponieważ robię dużo ciepłych bułeczek. Najprawdopodobniej każda osoba wielokrotnie testowała swoje granice. 2 Ilości, których używam na dwa ciepłe bułeczki, odnotowuję dla mocowania w farszu. Na jednej porcji upieczonego naleśnika ułożyć skromnie pokrojoną frankfurterkę. Następnie dodać szorstki, żałośnie pokrojony grzyb. Następnie kawałki cheddaru, aromaty i drobno posiekana cebula. Przykryć drugim kawałkiem naleśnika. Przykryj i gotuj przez kilka minut na małym ogniu, aż cheddar zmięknie w komorze na gorące ciasto. Podajemy z ketchupem. Udanej gali!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *