Przepis na Naleśniki z mielonym mięsem i grzybami

Smaczne naleśniki z mielonym mięsem i grzybami. Najlepiej smakuje z ulubionym sosem lub czerwonym barszczem.

naleśniki z mielonym mięsem – składniki:

  • Ciasto;
  • 600 g mięsa mielonego,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 puszka pomidorów,
  • 2 łyżeczki czubate koncentratu,
  • 250 g grzybów ( u mnie mrożone podgrzybki),
  • 2jajka,
  • 400 g mąki,
  • 4 łyżki oleju.
  • Farsz;
  • 1 łyżka suszonej bazylii.
  • sól i pieprz do smaku,
  • 400 ml mleka,
  • 1 duża cebula,
  • szczypta imbiru i kurkumy,
  • 400 ml wody,

naleśniki z mielonym mięsem Jak przygotować

Zobacz także: inna receptura

ciasto; Rozbijamy jajka. Dodawaj mąkę, mleko i wodę w regularnych odstępach czasu. W końcu całkowicie zintegruj olej. Robimy słabe, kolosalne ciepłe bułeczki. 2 Opróżnij patelnię z oleju, rozgrzej, dodaj mięso i chwilę dusimy. Cebulę po obraniu pokroić w piórka. Do mięsa dodać zamrożoną cebulę i pieczarki. Dusimy przez piętnaście minut. Następnie dodaje się przyprawy, pomidory i koncentrat. Umieramy na jakiś czas. Ciepłe bułeczki zwijamy i nadziewamy kilkoma łyżkami farszu. W oleju, zrumienić. Weź udział w posiłku 😉


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *