Przepis na Naleśniki z piersią kurczaka, kurkami

naleśniki z piersią kurczaka – lista składników:

  • cebula
  • sól
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 szklanki mąki
  • natka pietruszki posiekana
  • 300 g kurek
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • 2 jajka
  • biały
  • 150 g sera
  • 150 ml śmietany
  • Nadzienie:
  • Ciasto na naleśniki:
  • pierś z kurczaka
  • 100 ml śmietany
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • 1,5 łyżki musztardy francuskiej ziarnistej
  • łyżka posiekanej natki

naleśniki z piersią kurczaka Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Placki z piersi kurczaka, kurki W misce łączę części na ciepłe bułeczki, miksuję (w przypadku zbyt gęstego dodać więcej mleka niż w przepisie, powinno mieć konsystencję śmietany) i włożyć do chłodnicy na 15-30 minut. W międzyczasie przygotować sos i nadzienie. Suszę kurki po oczyszczeniu i umyciu, po czym przekładam na patelnię z gorącą pastą. Kiedy gotuję, używam soli i pieprzu. Dodaj posiekany czosnek i cebulę. Spodziewam się, że cebula zbrązowieje. Zdejmuje z patelni kilka kurek i podaje na gorące bułeczki. Żołądek został pocięty na małe kawałki. Piersi powinny być delikatnie skarmelizowane w momencie dodawania na kolejną patelnię, a łyżka pasty powinna być zmiękczona. Dopraw tak jak lubisz. Dodaję śmietanę 18%, mieszam, musztardę, śmietanę 30%, oddzieloną natkę pietruszki, doprawiam solą i pieprzem tak jak się podsmażają do pieczarek. wspólne gotowanie przez chwilę Do nadzienia możemy teraz dodać kawałki gorgonzoli, pozwalając jej lekko upłynnić się w sosie. Farsz poszedł na ruszt. Ciepłe bułeczki są następnie gotowane w beztłuszczowym żelazku. Nasmaruj formę do pieczenia margaryną. Na każdy placek nakładam po kawałku nadzienia, zwijam i układam w formie do pieczenia. Sos sycący, trochę gorgonzoli i kurki, które wcześniej zachowałam, zostały ułożone na wierzchu naleśników. Wszystko jest podgrzewane do 180 stopni przed dodaniem do pieca. około 20 minut, aż cheddar będzie miękki i lekko zrumieniony.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *