Przepis na Naleśniki z rybą i boczkiem

Składniki na naleśniki z rybą:

  • olej
  • 2 jajka
  • 4 plasterki boczku
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sól
  • 6 łyżek bułki
  • 30 dag ryby wędzonej bez ości
  • czarny
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • pieprz
  • tartej
  • 1 cebula biała

naleśniki z rybą Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Ciepłe bułeczki: Placuszki z rybą i boczkiem Mleko, wodę, jajka, łyżkę oleju, mąkę i szczyptę soli zmiksować na gładką masę. Wykorzystując olej do smarowania patelni, smaż naleśniki z jednej strony. Farsz: Doprawić solą i pieprzem przed dodaniem puree rybnego, drobno posiekanej cebuli i kwaśnej śmietany. Farsz posmarować zrumienioną stroną naleśników. Usmaż je na złoty kolor, obtaczając w bułce tartej i cieście naleśnikowym. Podsmaż kawałki bekonu przed dodaniem ich do naleśników.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *