Przepis na Naleśniki z serem

Naleśniki są zielone, ponieważ w cieście znalazł się szpinak, ale jest on praktycznie nie wyczuwalny. Znudziły Ci się normalne naleśniki i chcesz spróbować czegoś nowego? Przepis na smaczne, bezglutenowe naleśniki ze szpinakiem i fetą , świetne smaczne nadzienie, idealne ciasto na bazie mąki z ciecierzycy. Sakiewki z naleśników to doskonały wybór dla każdego, kto kocha ciekawe słodkości. Te naleśniki sprawdzą się równie na obiad, ale także prosty deser. Z tym przepisem możesz przekonać się, że zrobienie sakiewek jest banalnie proste i potrzeba do tego tylko kilku prostych składników, które znajdują się w większości domowych spiżarni.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić sakiewki z naleśników, które będą smakować po prostu obłędnie, a przy okazji da się je zrobić w prosty i szybki sposób, to ten przepis sprawdzi się idealnie. To świetny wybór dla wszystkich, którzy kochają szybkie dania, którym nie trzeba poświęcać zbyt dużo czasu czy energii. Są niezwykle puszyste i miękkie. Dlatego świetnie nadadzą się dla dzieci. Do przygotowania dobrze jest użyć specjalnej patelni, jednak spokojnie poradzi obie nawet ta najzwyklejsza. Dla obniżenia kaloryczności całego dania warto lekko posmarować patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem, ze względu na dobre nagrzanie metalu reszta nie będzie już przywierać do jej powierzchni. Najlepiej formować naleśniki przy pomocy chochelki i wlewać niewielkie ilości na patelnię.
Przepis na sakiewki z naleśników będzie doskonałą opcją na stworzenie dania, które nie tylko jest pyszne, ale również pięknie się prezentuje. Choć może się wydawać skomplikowane, wcale takie nie jest. To dobre rozwiązanie również dla początkujących osób. Te naleśniki są tak pyszne, że ciężko jest przejść obok nich obojętnie. To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Całość robi się z ciasta naleśnikowego, które jest niezwykle proste i zawsze się udaje. Choć w tym przepisie robi się je na słodko, można je także podawać w wersji wytrawnej, wystarczy, zamiast cukru dodać odrobinę soli, a farsz zamienić na taki na bazie mięsnej lub warzywnej. Naleśniki stworzone według tego przepisu są naprawdę fit. To głównie zasługa smażenia ich bez tłuszczu, dzięki czemu są lekkostrawne i mniej kaloryczne. Na pewno przypadną do gustu wszystkim osobom na diecie redukcyjnej. To doskonały wybór zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Naleśniki budyniowe to coś idealnie dla wszystkich miłośników prostych przepisów. Bardzo smaczne naleśniki doskonałe na śniadanie czy kolację. Pomysł na naleśniki narodził się tuż przed sprzątaniem lodówki, w której oprócz 3 jajek, sera i kefiru na honorowym miejscu stało ulubione pesto. W taki oto sposób powstały naleśniki wytrawne z nutką czosnku niedźwiedziego przełożone serem tylżyckim z pikantną pastą Avjar i kaparami.
Proste, szybkie i smaczne danie. Dla mnie naleśniki z serem na słodko to najlepszy sposób na pokonanie głodu i poprawę humoru. 🙂

naleśniki – składniki:

  • proszek do pieczenia, pół łyżeczki
  • woda gazowana, 0,5 szklanki
  • mleko, szklanka
  • cukier ( do ciasta), 2 łyżki
  • mąka, 4 szklanki
  • cukier waniliowy (do ciasta), łyżeczka
  • sól, szczypta
  • jajka, 2 sztuki
  • serek homogenizowany – waniliowy, 2 opakowania
  • olej (do smażenia i do ciasta), łyżka do ciasta

naleśniki Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Dodaj mleko i wodę do jajek i wymieszaj. 2 Mąkę podsypujemy tak, aby nie uzyskać absurdalnie gęstej, ale jednocześnie niezbyt lejącej się masy. 3: Zrób cztery równe części ciasta i pomaluj każdą na inny kolor. Miksuj, aż uzyskasz właściwy ton. Cztery: Smażyć naleśniki na głębokim tłuszczu w oliwie z oliwek lub oleju. 5 Cheddar zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem. Obsmażone naleśniki przykryć masą, zwijając je. 6 Nasączyć charakterystyczną substancją lub utrwaleniem czekoladowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *