Przepis na Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

Składniki na naleśniki zapiekane ze szpinakiem:

  • 1 jajko
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 150 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki oleju. 450 g mrożonego szpinaku
  • 50 g żółtego sera do zapiekania
  • 200 ml śmietany
  • pieprz czarny mielony i pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 100 g mąki tortowej
  • 200 ml mleka
  • sól

naleśniki zapiekane ze szpinakiem Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

podawane na nasyconej olejem mieszance uderzeniowej. Podsmaż gorące bułeczki po 30 minutach w lodówce. Patelnia nie jest przez nas smarowana. 2 Przed zmiksowaniem szpinaku z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jednym jajkiem i twarogiem delikatnie rozmrozić szpinak w niskiej temperaturze. Do smaku dodać sól i pieprz. Bułka i trzy ciepłe bułeczki posypane pastą szpinakową W naczyniu do zapiekania każdy naleśnik przekroić na trzy części i ułożyć ciasno obok siebie. 4 Wlać śmietankę zmiksowaną z mielonym cheddarem i gałką muszkatołową. W temperaturze 180°C zaplanuj około 10 minut. 5 Czas przygotowania: pięćdziesiąt minut Jedna porcja kosztuje: ok. 2,50 zł 6 Korzyści zdrowotne w porcji: 438 kcal. Białko: 21g. Tłuszcz: 18 gramów, węglowodany: 35,5 grama. Rewia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *