Przepis na Orzechowe muffinki z masłem orzechowym

Zwykłe, waniliowe muffinki z kawałkami czekolady. Uwielbiane przez dzieci. Proste i szybkie do przygotowania. Zwykłe, waniliowe muffinki z kawałkami czekolady. Przepis na muffinki z masłem orzechowym stanowi doskonały pomysł na fit deser, który nie tylko pięknie wygląda, ale również dobrze smakuje i nie zawiera dużej ilości kalorii. Muffinki z masłem orzechowym
to takie małe co nieco na gorsze chwile, nie za słodkie, a dodają energii. Są takie momenty, kiedy trzeba podjąć trudne decyzje. A wtedy czuję potrzebę, aby poprawić sobie humor czymś słodkim. 🙂
W zasadzie zrobiłam minimuffinki, są malutkie, nadziane w środku pysznym masłem orzechowym, a na wierzchu polane czekoladą. Są takie akurat, na jeden kęs, ale za to sycący kęs. Bardzo fajne jest to nadzienie, zastanawiałam się jak wyjdzie i jak
będzie
wyglądać po upieczeniu. Okazuje się, że wyszło super. Zarówno w smaku, jak i z wyglądu
muffinki z masłem orzechowym
są super! Muffinki z masłem orzechowym to takie małe co nieco na gorsze chwile, nie za słodkie, a dodają energii. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki z masłem orzechowym, które będą niezwykle smaczne, a przy okazji naprawdę ciekawe i szybkie, to ten przepis sprawdzi się idealnie. Muffinki z masłem orzechowym to doskonały wybór na pyszne domowe słodkości, które zawsze się udają.

Składniki na muffinki z masłem:

  • cukier puder do posypania
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 100 ml oleju
  • laskowych
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 ml śmietany
  • 1 szklanka mielonych orzechów
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki+6 łyżeczek masła

muffinki z masłem Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Dodaj zmielone orzechy i czysty cukier do miski mąki na bułki z masłem orzechowym. Wmieszaj proszek do pieczenia. W innej misce połącz jajka, śmietanę, olej i mleko. Za pomocą trzepaczki całkowicie zestalić dwie łyżki masła orzechowego (na początku będziesz musiał spróbować całkowicie skoordynować smarowanie). Jak najszybciej połączyć mokre i suche składniki. Ciasto należy wlać do silikonowej formy. Wypełnij każdy „otwór” jedną układającą się łyżką uderzającą. Przykryj odtwarzacz łyżką mieszanki i 1 łyżeczką masła orzechowego. W piecu nagrzanym do 200 stopni gotuj ciastka przez 22 do 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozwól mu nieco ostygnąć. Wyjąć z foremek i całkowicie ostudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *