Przepis na Otrębowe muffinki na białkach z jabłkami i rodzynkami

Pyszne i zdrowe muffinki z dodatkiem jabłek i rodzynek z piernikową nutą. Będą smakowały niejednemu łasuchowi 🙂

muffinki na białkach – składniki:

  • 1,5 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 3 białka
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 małe jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 szklanka otrąb pszennych prażonych
  • 1/4 szklanki oleju

muffinki na białkach Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny przepis

1: Obierz jabłka i pokrój je w małe, solidne kształty. Pozwól rodzynkom ostygnąć w foremce. Ogólnie ubij białka. Mąka pszenna, miód, mleko, olej, cukier, cynamon, proszek do pieczenia, pop i mąka są łączone w misce. Masę połączyć z rodzynkami i plasterkami jabłka. Na koniec delikatnie wprowadź pianę białkową do masy, dodając ją. Foremkę do babeczek wyłożoną papilotkami napełnij do 3/4 wysokości. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Weź udział w kolacji 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *