Przepis na Pączki wiedeńskie z pomarańczowym lukrem

Składniki na pączki wiedeńskie:

  • 8 łyżek cukru pudru,
  • 1 szklanka wody,
  • 1 łyżka cieplej wody,
  • 1 szklanka mąki
  • 3 jajka
  • olej do głębokiego smażenia
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 125 g margaryny

pączki wiedeńskie Jak zrobić

Zobacz również: inna receptura

Pomarańcza jest dobra do ubijania wszystkich bąbelków w garnku z margaryną i wodą. Mąkę należy dodawać stopniowo, aż ubijak będzie gładki. Tak przygotowaną masę odstawiamy do ostygnięcia. Stamtąd zintegruj każde jajko indywidualnie, aż będą jednolite. Opakowanie lejka powinno zawierać mieszankę. Z papieru do pieczenia pokrój około 20 do 25 kwadratów o szerokości 10 cm. Narysuj koło w kształcie pączka za pomocą długopisu z końcówką w kształcie gwiazdy. Olej można podgrzać w dużym garnku. Kładziemy pączki na papierze, odstawiamy na chwilę, a na koniec zdejmujemy papier. Papier rozpadnie się na kawałki. Po przygotowaniu pączków układaj je na ręcznikach papierowych, a następnie smaż, aż będą brązowo-brązowe z obu stron. W równym strumieniu połącz przefiltrowany cukier puder, sok pomarańczowy i wodę w misce. Po ostygnięciu pączków polewamy je lukrem. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *