Przepis na Pączki z alkoholem

Wypróbowany przepis na „Pączki z alkoholem”

Składniki na pączki z alkoholem:

  • cukier puder
  • szczypta soli
  • kieliszek alkoholu (np. rumu)
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 2 żółtka
  • pół kg mąki
  • litr oleju
  • 4 dag drożdży
  • białko
  • 5 dag cukru
  • 2 łyżki roztopionego masła

pączki z alkoholem Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Mąkę przesiać do miski. Mleko mieszamy z drożdżami, które zostały rozdrobnione i utarte z cukrem. Dodaj płaską łyżkę mąki i opróżnij plan gry do zagłębienia w mące. Umieść na nim nieskazitelną tkaninę i pozwól mu rosnąć przez 20 minut. 2 Następnie dodać pozostały cukier, żółtka, alkohol, szczyptę soli i ostudzone roztopione masło. Zagnieść gładkie ciasto, mieszając wszystko z mąką i pozwalając mu ponownie wyrosnąć. Następnie uformuj małe kulki, oprósz je lekko mąką i pozostaw na wypieku na około kwadrans. 3 Rozgrzej olej w garnku i smaż pączki na złoty kolor. 4 Gotowy lukier z cukru pudru i białek wylewamy na smakołyki. źródło: Telewizja Kurier


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *