Przepis na Pączki z mięsem

Kto powiedział,że pączki mogą być tylko w wersji na słodko? Ja postanowiłam nieco z nimi poeksperymentować i stąd moja propozycja 😉

Składniki na pączki z mięsem:

  • Ciasto drożdżowe:
  • sól morska 1 łyżeczka
  • cukier brązowy 1 łyżeczka
  • mozzarella w kulce 1 szt
  • kefir 230 g
  • drożdże świeże 30 g
  • mięso mielone wieprzowe 400 g
  • oliwa 2-3 łyżki
  • jajo 1-2 szt
  • jajo 1 szt
  • Nadzienie:
  • mąka pszenna 400 g

pączki z mięsem Jak zrobić:

Zobacz również: inny przepis

Dołącz drożdże i cukier w kolorze ziemi. Następnie użyj mąki, soli, oliwy z oliwek, schłodzonego kefiru i ubitego jajka, aby rozmasować mieszaninę drożdży. Odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce. W razie potrzeby mięso zmielić i doprawić do smaku (ja użyłam pieczeni wieprzowej z poprzedniego dnia; na surowym mięsie mielonym przyprawy należy podsmażyć). Pozostałe składniki, w tym jajko, wymieszać. Gotowe ciasto należy równo podzielić (ja użyłam ośmiu kawałków). Na każdym nałożyć nadzienie mięsne, wyrównać i zawinąć w ramkę pączka. Zrób sobie kwadrans przerwy na regenerację. 2 Smażymy w dużym naczyniu, aż się ładnie zarumienią. Wysączyć smażony tłuszcz ręcznikiem papierowym. 3 Podaj swój sos nr 1, na przykład sos grzybowy lub beszamelowy. GRATULUJEMY POSIŁKU!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *