Przepis na Proste naleśniki z kozim serem

proste naleśniki – składniki:

  • olej; Sos: 4 pomidory
  • 2 łyżki śmietany
  • cebula
  • 50 dag szpinaku (plus ewentualnie 6 dag orzechów laskowych lub pini)
  • czosnek
  • 20 dag sera koziego

proste naleśniki Jak przygotować

Zobacz także: inny przepis

Aby zrobić ciasto naleśnikowe, połącz trzy jajka, 1,5 szklanki mąki i wodę do konsystencji płynu, ale nie za rzadkiego jak śmietana. 2 Mocno napełnij patelnię i nasmaruj ją olejem. Wlewając ciasto na patelnię, usmaż od 10 do 12 naleśników. Gotowe ciepłe bułeczki należy ułożyć na talerzu i przykryć, aby nie wyschły. 3. Przygotować sos: Na łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulę i rozgniecione ząbki czosnku. W środku podsmaż pokrojone w kostkę pomidory. Zmień smak według uznania (możesz również dodać 1/2 szklanki soku pomidorowego). Na dużym ogniu gotuj przez około pięć minut. 4 Przygotuj nadzienie typu flapjack: Przed dodaniem szpinaku podsmaż rozgnieciony ząbek czosnku na łyżce oleju. Smaż przez około trzydzieści sekund. Prażone orzechy, kozi ser pokrojony w kostkę i kwaśna śmietana to opcjonalne dodatki. Posypać pieprzem i solą. 5 Równomiernie rozprowadź przygotowany farsz na naleśnikach. Następnie zwiń je, lekko podgrzej, posmaruj gorącym sosem pomidorowym i natychmiast podawaj. Źródło: Universe of Ladies


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *