Przepis na Różowe naleśniki na wytrawnie

Kolor jest tylko dzięki dodatkowi buraka 🙂 Różowe naleśniki lubię przygotowywać dla dzieci lub na słodko. Różowe naleśniki
o smaku lekko malinowym. Pokazywałam ostatnio, że naleśniki nie muszą być nudne i robiłam
naleśniki czekoladowe
. Tym razem malinowe –
różowe naleśniki
. W środku serek waniliowy. Myślę, że takie naleśniki spodobają się dzieciom. Przepyszne, różowe naleśniki z zaledwie dwóch składników! Przepis na kolorowe
różowe naleśniki
barwione buraczkiem. Pyszne w smaku, cieniutkie niczym francuskie crepes, gładkie, bez dodatku sztucznych barwników. Kolor jest tylko dzięki dodatkowi buraka 🙂 Różowe naleśniki lubię przygotowywać dla dzieci lub na słodko. Dzieci uwielbiają kolorowe naleśniki!
Swoją drogą w Paryżu można zjeść pyszne crepes z musem z jadalnych kasztanów, jeśli nie miałaś okazji spróbować to kup koniecznie taki dżem i sprawdź, smak jest super, a z różowymi nalesnikami to już w ogóle bombowo 🙂 Przepyszne, różowe naleśniki z zaledwie dwóch składników! Idealne dla dzieci oraz jako przekąska przed lub po treningu. Zdrowe naleśniki bez cukru i bez glutenu. Przepis na kolorowe różowe naleśniki barwione buraczkiem. Różowe naleśniki są świetnym pomysłem dla każdego niejadka.
Naleśniki z sokiem buraczkowym, faszerowane pikantnym serem, szynką, delikatnym ogórkiem i natką pietruszki. Na drugie śniadanie, jako przekąska, a krojąc na 2 cm kawałki jako przystawka na imprezy!

różowe naleśniki – składniki:

  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 1/4 łyżeczki cukry,
  • 5-6 plasterków szynki np. konserwowej,
  • ok 50 ml soku z buraków,
  • na farsz:
  • szklanka mleka,
  • jajko,
  • duży pęczek pietruszki (lub dwa małe),
  • 3 łyżki oleju,
  • ok 200 g mąki,
  • 2 op. serka śmietankowego kanapkowego,
  • 3 łyżki gęstej śmietany 18%,
  • na naleśniki:
  • mieszanka ognistych przypraw (lub chili w proszku),

różowe naleśniki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: babeczki czekoladowe

1. Składniki na gorące bułeczki należy wymieszać przed dodaniem mąki, cały czas mieszając. W gorącym pojemniku obsmażyć. 2. Do serka śmietankowego dodać przyprawy i śmietankę. Mieszamy. Pokroić ogórka w paski po usunięciu go. Pietruszkę należy dzielić na skromniejsze gałązki eliminując grubsze łodygi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *