Przepis na Sernikowe muffinki

sernikowe muffinki – lista składników:

  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 50 gram masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 gram tłustego twarogu
  • 1/2 szklanki mleka

sernikowe muffinki Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Babeczki z nadzieniem sernikowym Połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Rozpuść masło z jednym gotowanym jajkiem i połową szklanki mleka. Do mokrych składników dodać suche składniki cały czas miksując. Ser rozdrabniamy widelcem, a następnie powoli dodajemy do masy dwie łyżki budyniu śmietankowego i ser. Masę przełożyć do tortownicy z papierowymi kubeczkami (około 16 małych papierowych kubeczków) po całkowitym wymieszaniu. W nagrzanym piekarniku piec około kwadransa. Po schłodzeniu, ze względu na zawartość twarogu cheddar, bułki przechowujemy w lodówce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *