Przepis na Słodkie babeczki mini

Składniki na babeczki mini:

  • 25 dkg mąki
  • skórka starta z jednej cytryny
  • olejek pomarańczowy
  • Kolorowa posypka
  • ok. szklanka cukru pudru
  • 15 dkg cukru pudru
  • 1 białko
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 żółtka, 2 białka
  • Dekoracja:
  • Lukier:
  • 1 cukier waniliowy
  • 15 dkg masła

babeczki mini Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Mniejsze niż zwykłe babeczki można zrobić z kremowej margaryny z mleka, cukru i żółtek jaj. Dodać proszek, mąkę i kilka kropel oleju. Ubij pianę z dwóch białek do końca, a następnie delikatnie połącz nowo utworzoną masę. Napełnij małe silikonowe foremki do jednej trzeciej i podgrzewaj w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Jeszcze ciepłe zanurzyć w wcześniej przygotowanym lukrze. Białko ubić z cukrem pudrem) Posypać kolorową posypką, odstawić do ostygnięcia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *