Przepis na Szarlotkowe babeczki

Składniki na szarlotkowe babeczki:

  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • ciasto
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g masła
  • 1 jajko
  • odrobina soli
  • 3 żółtka
  • cynamon
  • cukier
  • jabłka

szarlotkowe babeczki Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Owocowe smakołyki Bułki Obierz jabłka i wyrzuć główne części. Jabłka należy pokroić w kostkę, dodać cukier i dodać cynamon. Mieszamy. Robi się ciasto. Podziel mąkę. Na stole rozsyp mąkę, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Mieszamy ręcznie. Zrób bloki margaryny infekcyjnej. Skonsolidować chłodną, pokrojoną pastę z mąką. Siekamy nożem. Uwzględnij białka jaj. Ciasto jest przez nas mieszane. Masując ją formujemy kuleczki. Wykonujemy. Używając foremek do ciastek, wytnij kółka i użyj ich do wyłożenia babeczek. Na łyżce ułóż kilka jabłek. Dodaj płatek kwiatu z pozostałego ciasta na wierzch. Wstaw do piekarnika na około dziesięć minut. Podgrzewamy w 170 stopniach. Na zimno posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *