Przepis na walentynkowe muffinki marcepanowe

wspaniały zapach i smak, deser dla wielbicieli marcepana i nie tylko 🙂

muffinki marcepanowe – lista składników:

  • olejek migdałowy, łyżeczka
  • proszek do pieczenia, 1 łyżka
  • płatki migdałowe, do posypania
  • cukier, 15 dag
  • sól, szczypta
  • marcepan, 20 dag
  • jajka, 2
  • mleko, 200 ml
  • Olej słonecznikowy, 6 łyżek
  • mąka, 26 dag

muffinki marcepanowe Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Marcepan, który został przetarty przez duże otwory tarki, łączymy z suchymi składnikami w jednej misce. W następnej misce połącz mokre składniki. Wymieszaj zawartość obu naczyń razem łyżką, aż dobrze się połączą, jeśli nadal są grudki. 2 Wyłóż biszkoptową formę papierowymi kubeczkami i napełnij ją mieszanką do połowy; Ten krok można pominąć. 3/4 wysokości formy). Posypać płatkami migdałów. 3 Ustaw temperaturę na 200 stopni na około 20 minut. 4 Zapraszamy 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *