Przepis na Wegańskie muffinki cytrynowe z makiem

wegańskie muffinki – składniki:

  • 5 łyżek oleju
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki maku
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • cukier puder do oprószenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • rzepakowego
  • 1/2 średniej wielkości cytryny
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pszennej

wegańskie muffinki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: kruche babeczki z truskawkami

Wegańskie babeczki makowe W misce połącz mąkę, mak, szczyptę soli, cukier, proszek do pieczenia i drobno startą skórkę z połowy cytryny. Eksperymentujemy. Po zastygnięciu oleju i porcji wody z cytryną w mące, wymieszaj wszystko łyżką. Upewnij się, że ciasto w formie na muffinki ma trzy czwarte wysokości papilotek. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. nbsp; 


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *