Przepis na Włoskie ciasteczka cantuccini

Ciasteczka robiłam z przepisu Pawła Małeckiego. Proste ciasteczka, które są bardzo twarde. We Włoszech są zwykle podawane po kolacji jako deser razem z toskańskim winem deserowym o nazwie Vin Santo (dosłownie ‘Święte wino’), ale inne, słodkie wino również do nich pasuje.

Składniki na włoskie ciasteczka:

  • • 50g migdałów całych
  • • 5g proszku do pieczenia
  • Składniki:
  • • 50g migdałów drobno posiekanych
  • • 2 jaja
  • • 150g cukru trzcinowego
  • • 250g mąki tortowej
  • • skórka z 1 cytryny
  • • szczypta soli

włoskie ciasteczka Jak przygotować

Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *