Przepis na Włoskie ciasteczka migdałowe – Cantucci

Dziś proponujemy jeden z klasyków włoskiej kuchni, czyli chrupiące, lekko słodkie ciasteczka Cantucci. Tradycyjnie składają się wyłącznie z mąki, cukru, jaj oraz migdałów, my proponujemy dodać też aromatyczną skórkę z cytryny. Najlepiej smakują jako dodatek do świeżych soków, win i deserów, oczywiście uprzednio namaczając je w jednym ze wspomnianych wcześniej napojów. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki na włoskie ciasteczka migdałowe:

  • 3 jajka
  • 250 gramów mąki pszennej (typ 450)
  • 50 gram całych migdałów
  • Szczypta soli
  • 50 gram drobno siekanych migdałów
  • 100 gramów cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Otarta skórka z 1 cytryny

włoskie ciasteczka migdałowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *