Przepis na Wytrawne babeczki z cukinii i ziemniaków

Składniki na babeczki z cukinii:

  • 3 jajka
  • rzepakowego
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 cukinie
  • sól
  • 1 mała cebula
  • 400 g ugotowanych, ugniecionych ziemniaków

babeczki z cukinii Jak zrobić:

Zobacz również: ciasteczka piernikowe

Suszone bułki ziemniaczano-cukiniowe Cukinię myjemy, usuwamy grube zamknięcia, a następnie ścieramy na średniej tarce. Na patelni rozgrzej olej i dodaj drobno posiekaną cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać rozgniecione ząbki czosnku i cukinię. Gotuj przez około pięć minut na małym ogniu. Z ziemniaków i cukinii zrób jednolitą masę, łącząc je. Posypać solą i pieprzem do smaku. Do ubitych białek dodać masę ziemniaczaną i cukinię w pęczkach i delikatnie wymieszać do uzyskania gęstej piany. Dodaj sól do smaku. Jednolitą masę przełóż do silikonowych foremek na babeczki, umieść pod grillem i piecz przez 15 do 20 minut w temperaturze 180 stopni. Babeczki podawaj z sosem jogurtowym lub ostrą śmietaną. Są rewelacyjne 🙂 jak również


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *