Przepis na Wytrawne babeczki z łososiem i cukinią

wytrawne babeczki z łososiem – składniki:

  • 3-4 żółtka,
  • łyżeczka soli
  • 1-2 łyżki oleju do obsmażenia tatara,
  • 2 opakowania łososia
  • pudełko kwaśnej śmietany
  • Nadzienie:
  • łososia
  • muszkatołowej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 średnia cukinia
  • 180 g. miękkiego masła lub margaryny
  • garstka kulek pieprzu
  • szczypta sproszkowanej gałki
  • tłuszcz do foremek.
  • zielonego
  • 300 g.mąki pszennej luksusowej,

wytrawne babeczki z łososiem Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Mąkę i proszek do pieczenia przesiej razem na desce do krojenia. Do pikantnych muffinek dodać cukinię i łososia. Używając długiego noża do krojenia, posiekaj małą kostkę tłuszczu. Wsuń się do sklepu, zrób w nim dziurę, dodaj odłączone żółtka od bułki, krem w pudełku, gałkę muszkatołową w proszku i sól. Zrób piłkę, kontrolując ozdoby. Zawijamy i schładzamy w lodówce przez 30 minut. Foremki lekko wysmarować pozostałą margaryną przed nagrzaniem piekarnika do 200 stopni Celsjusza. Ciasto należy wyjąć, pokroić na średniej wielkości kawałki, a następnie wyrobić tak, aby przylegało do foremek, szczególnie wzdłuż brzegów. Foremki należy piec przez 15 minut na blasze do pieczenia. Zdejmij z pieca i pozwól mu ostygnąć. Umytą cukinię i łososia kanapkowego należy pokroić w paski. Cukinię pokrój wzdłuż na paski za pomocą obieraczki do warzyw. Umieść dwie porcje łososia i cukinii w jednej grupie na wierzchu pozostałej babeczki. Tatar z łososia należy przed wyjęciem podsmażyć w gorącym oleju w naczyniu, aby placki nie splątały się z olejem. Posyp nowe kawałki zielonego pieprzu nad każdą nadziewaną babeczką. podawać.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *